Preview turnaje: Favoritem AC Roma

17.06.2010 09:23

Tak už se to přiblížilo, dlouho plánovaný a připravovaný turnaj Dračí pohár se dne 19. června 2010 odehraje na Tyršově stadionu. Musel se pravda trochu uskromnit z hlediska zázemí, souběžně totiž na stadionu budou probíhat soutěže v rámci celorepublikového atletického finále. Ale futsalové hřiště bude patřit jen a pouze futsalu, navíc mezinárodnímu.

Do turnaje se nahlásilo sedm mužstev, přitom pořádající FC Draci Šumperk nasadí "A" i "B" tým. Hostem turnaje je africký výběr MYSA Nairobi, který v českých zemích bude zásluhou projektu Fotbal pro rozvoj, o němž se dozvíte něco víc v dalších článcích. Ve skupině "A" turnaje se představí celky FC Draci "B", Bohutín Stars, Morava Ruda a AC Roma. Ve druhé skupině pak United Šumperk, MYSA Nairobi, FC Draci "A" a také Bušín.

Největším favoritem turnaje je určitě tým AC Roma, který letos sestoupil z I. třídy a bude tedy v příští sezóně působit v II. třídě okresních soutěží. V téže soutěži bude nejspíš hrát i celek Bohutín Stars "B", který máme v turnaji vedený jen pod názvem Bohutín Stars. Tým skončil na druhém místě ve II. třídě a postoupil. Draci, Morava Ruda i United Šumperk budou i pro příští sezónu účastníky III. třídy. Bušín je pak zcela neznámým týmem, stejně tak netušíme kvality afrického celku.

Turnaj začne utkáním mezi "B" týmem Draků a bohutínskými Hvězdami v 8:20. Další program naleznete v sekci Rozlosování. Souboje ve skupinách zakončí přibližně ve 12:00 duel mezi pořadatelskými celkem FC Draci Šumperk "A" a týmem MYSA Nairobi. Po krátké polední přibližně půlhodinové přestávce začnou souboje o umístění.